Ultravate België

Ultravate is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen van de huid, zoals psoriasis en eczeem. Het bevat de werkzame stof halobetasol propionaat, een krachtig corticosteroïd dat ontstekingen en jeuk vermindert. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste gebieden van de huid. Het is alleen verkrijgbaar op recept van een arts en moet worden gebruikt volgens de instructies van de arts.

Dosage
  • 0.05% 15g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 87.01 € 174.02
4 buizen € 56.48 € 225.94 € 122.11

Wat is Ultravate en waar wordt het voor gebruikt?

Ultravate is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen van de huid, zoals psoriasis en eczeem. Het bevat de werkzame stof halobetasol propionaat, een krachtig corticosteroïd dat ontstekingen en jeuk vermindert. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste gebieden van de huid.

Hoe moet ik Ultravate gebruiken?

Ultravate moet worden gebruikt volgens de instructies van de arts. Meestal wordt het één of twee keer per dag aangebracht op de aangetaste gebieden van de huid. Het is belangrijk om de crème of zalf gelijkmatig over de huid te verdelen en niet te veel te gebruiken. Het is ook belangrijk om de behandeling niet langer voort te zetten dan voorgeschreven, omdat langdurig gebruik van corticosteroïden kan leiden tot bijwerkingen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Ultravate?

Mogelijke bijwerkingen van Ultravate zijn onder meer huidirritatie, jeuk, branderigheid, droogheid, roodheid, dunner worden van de huid, striae, acne en veranderingen in de kleur van de huid. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden bij langdurig gebruik van het medicijn.

Kan Ultravate worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Ultravate kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap, maar alleen als het strikt noodzakelijk is en onder toezicht van een arts. Het medicijn kan worden opgenomen in de bloedbaan en de placenta passeren, dus het is belangrijk om de dosering zo laag mogelijk te houden en de behandeling niet langer voort te zetten dan nodig is.

Kan Ultravate worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Ultravate kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, maar alleen als het strikt noodzakelijk is en onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om de crème of zalf niet op de borsten aan te brengen en de baby niet te laten zuigen aan de behandelde huid.

Kan Ultravate worden gebruikt bij kinderen?

Ultravate kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 12 jaar, maar alleen onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om de dosering zo laag mogelijk te houden en de behandeling niet langer voort te zetten dan nodig is.

Kan Ultravate worden gebruikt bij ouderen?

Ultravate kan worden gebruikt bij ouderen, maar alleen onder toezicht van een arts. Oudere patiënten kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van het medicijn, dus het is belangrijk om de dosering zo laag mogelijk te houden en de behandeling niet langer voort te zetten dan nodig is.

Kan Ultravate worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Ultravate kan worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen, maar het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de werking van Ultravate beïnvloeden of de kans op bijwerkingen vergroten.

Hoe bewaar ik Ultravate?

Ultravate moet worden bewaard bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen. Het mag niet worden bewaard in de buurt van warmtebronnen of in direct zonlicht. Het is belangrijk om de crème of zalf niet te gebruiken na de vervaldatum die op de verpakking staat vermeld.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Halobetasol Propionate
  • Halobetasol
  • Ultravate Cream
  • Ultravate Topical
  • Ultravate Ointment
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.