Temovate België

Temovate is een medicijn dat wordt gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het actieve ingrediënt in Temovate is clobetasolpropionaat, een corticosteroïd dat ontstekingen vermindert en jeuk en zwelling verlicht. Het wordt meestal aangebracht op de aangetaste huid in de vorm van een crème, zalf of lotion. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Temovate, omdat het langdurig gebruik van corticosteroïden bijwerkingen kan veroorzaken.

Dosage
 • 0.05% 15g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
3 buizen € 37.65 € 112.95
6 buizen € 22.90 € 137.38 € 88.52

Wat is Temovate en waarvoor wordt het gebruikt?

Temovate is een medicijn dat wordt gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het actieve ingrediënt in Temovate is clobetasolpropionaat, een corticosteroïd dat ontstekingen vermindert en jeuk en zwelling verlicht.

Hoe moet ik Temovate gebruiken?

Temovate wordt meestal aangebracht op de aangetaste huid in de vorm van een crème, zalf of lotion. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Temovate, omdat het langdurig gebruik van corticosteroïden bijwerkingen kan veroorzaken. Meestal wordt Temovate tweemaal daags aangebracht gedurende maximaal twee weken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Temovate?

Mogelijke bijwerkingen van Temovate zijn onder meer huidirritatie, branderigheid, jeuk, droogheid en roodheid. Langdurig gebruik van corticosteroïden kan ook leiden tot dunner worden van de huid, striae, verhoogde bloeddruk en suikerziekte.

Kan Temovate worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Temovate mag alleen worden gebruikt tijdens de zwangerschap als dit absoluut noodzakelijk is en alleen onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om uw arts te informeren als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Temovate gebruikt.

Kan Temovate worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Temovate mag niet worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, omdat het in de moedermelk kan terechtkomen en schadelijk kan zijn voor de baby. Raadpleeg uw arts voordat u Temovate gebruikt als u borstvoeding geeft.

Kan Temovate worden gebruikt bij kinderen?

Temovate mag alleen worden gebruikt bij kinderen onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Temovate bij kinderen, omdat het langdurig gebruik van corticosteroïden bij kinderen bijwerkingen kan veroorzaken.

Kan Temovate worden gebruikt bij ouderen?

Temovate kan veilig worden gebruikt bij ouderen, maar het is belangrijk om de dosering aan te passen aan de individuele behoeften van de patiënt. Oudere patiënten hebben mogelijk een hoger risico op bijwerkingen van corticosteroïden.

Kan Temovate worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Temovate kan in sommige gevallen worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen, maar het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Temovate gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de werking van Temovate beïnvloeden en bijwerkingen veroorzaken.

Is Temovate verkrijgbaar zonder recept?

Temovate is alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Temovate en het niet te gebruiken zonder toezicht van een arts.

Waar kan ik Temovate kopen?

Temovate is verkrijgbaar bij de meeste apotheken in België. Het is belangrijk om een ​​recept van uw arts te hebben voordat u Temovate koopt. Houd er rekening mee dat de prijs van Temovate kan variëren afhankelijk van de apotheek en de dosering.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Temovate Emollient
 • Embeline
 • Temovate Gel
 • Temovate Scalp Application
 • Temovate E
 • Temovate Ointment
 • Temovate Cream
 • Cormax
 • Temovate Solution
 • Olux
 • Clobex
 • Temovate Topical Solution
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.