Tazorac België

Tazorac is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne en psoriasis. Het bevat de werkzame stof tazaroteen, die de groei van huidcellen reguleert en ontstekingen vermindert. Het wordt meestal in de vorm van een gel of crème aangebracht op de aangetaste huid. Tazorac is alleen op recept verkrijgbaar en moet worden gebruikt onder toezicht van een arts.

Dosage
 • 0.05% 20g
 • 0.1% 20g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 74.80 € 149.60
4 buizen € 54.96 € 219.82 € 79.37
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 82.43 € 164.87
4 buizen € 71.75 € 287.01 € 42.72

Wat is Tazorac en waarvoor wordt het gebruikt?

Tazorac is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne en psoriasis. Het bevat de werkzame stof tazaroteen, die de groei van huidcellen reguleert en ontstekingen vermindert. Het wordt meestal in de vorm van een gel of crème aangebracht op de aangetaste huid.

Hoe werkt Tazorac?

Tazorac werkt door de groei van huidcellen te reguleren en ontstekingen te verminderen. Het vermindert ook de hoeveelheid talg die door de huid wordt geproduceerd, waardoor de kans op acne wordt verminderd.

Wat zijn de bijwerkingen van Tazorac?

De meest voorkomende bijwerkingen van Tazorac zijn een droge huid, roodheid, schilfering en irritatie van de huid. Andere mogelijke bijwerkingen zijn jeuk, branderigheid, zwelling en blaren.

Hoe moet ik Tazorac gebruiken?

Tazorac moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door uw arts. Het wordt meestal eenmaal daags aangebracht op de aangetaste huid. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en de gel of crème niet te vaak of te weinig aan te brengen.

Kan ik Tazorac gebruiken als ik zwanger ben?

Tazorac mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de baby. Als u zwanger bent of zwanger wilt worden, bespreek dan met uw arts of er alternatieve behandelingen zijn.

Kan ik Tazorac gebruiken als ik borstvoeding geef?

Het is niet bekend of Tazorac wordt uitgescheiden in de moedermelk. Als u borstvoeding geeft, bespreek dan met uw arts of u Tazorac kunt gebruiken.

Hoe lang duurt het voordat Tazorac werkt?

Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u verbetering ziet bij het gebruik van Tazorac. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de instructies van uw arts op te volgen.

Kan Tazorac worden gebruikt bij kinderen?

Tazorac is niet goedgekeurd voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar. Bespreek met uw arts of Tazorac geschikt is voor uw kind.

Kan Tazorac worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Bespreek met uw arts of het veilig is om Tazorac te gebruiken in combinatie met andere medicijnen. Dit geldt ook voor medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals vitamines en kruidenpreparaten.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van Tazorac?

Ja, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van Tazorac. Vermijd blootstelling aan zonlicht en gebruik zonnebrandcrème om uw huid te beschermen. Gebruik ook geen andere medicijnen of cosmetica op de aangetaste huid zonder eerst uw arts te raadplegen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Tazotene
 • Tazarotene
 • Tazorac Lotion
 • Tazorac Gel
 • Zorac
 • Tazret
 • Fabior
 • Tazorac Cream
 • Avage
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.