Salicylic acid België

Salicylzuur is een medicatie die wordt gebruikt voor de behandeling van acne, wratten, psoriasis en andere huidaandoeningen. Het werkt door het verminderen van ontstekingen en het exfoliëren van de huid, waardoor poriën worden vrijgemaakt en nieuwe huidcellen worden gestimuleerd. Salicylzuur is verkrijgbaar in verschillende concentraties en formuleringen, waaronder crèmes, gels, lotions en shampoos. Het moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts of apotheker en kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, irritatie en droogheid van de huid.

Dosage
 • 12% 50g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 97.68 € 97.68
2 buizen € 64.11 € 128.22 € 67.14
3 buizen € 49.87 € 149.60 € 143.44
4 buizen € 41.22 € 164.87 € 225.85
5 buizen € 36.03 € 180.13 € 308.27

Wat is Salicylzuur en waarvoor wordt het gebruikt?

Salicylzuur is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals acne, wratten, psoriasis en seborroïsche dermatitis. Het werkt door het verminderen van ontstekingen en het exfoliëren van de huid, waardoor poriën worden vrijgemaakt en nieuwe huidcellen worden gestimuleerd.

Hoe moet ik Salicylzuur gebruiken?

Salicylzuur is verkrijgbaar in verschillende concentraties en formuleringen, waaronder crèmes, gels, lotions en shampoos. Het moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts of apotheker. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Het is ook belangrijk om de huid goed te reinigen voordat u Salicylzuur aanbrengt.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Salicylzuur?

Salicylzuur kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, irritatie en droogheid van de huid. In zeldzame gevallen kan het ook leiden tot allergische reacties, zoals huiduitslag, jeuk en zwelling. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of duizeligheid, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Kan ik Salicylzuur gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Het is niet bekend of Salicylzuur veilig is tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Daarom wordt het over het algemeen niet aanbevolen voor gebruik tijdens deze periodes. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, overleg dan met uw arts voordat u Salicylzuur gebruikt.

Kan Salicylzuur worden gebruikt bij kinderen?

Salicylzuur kan worden gebruikt bij kinderen, maar alleen onder toezicht van een arts. De dosering en frequentie van toediening moeten worden aangepast aan de leeftijd en het gewicht van het kind.

Kan Salicylzuur worden gebruikt bij mensen met een gevoelige huid?

Salicylzuur kan de huid irriteren, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Daarom wordt het aanbevolen om te beginnen met een lage concentratie en de huid goed in de gaten te houden. Als er tekenen van irritatie optreden, zoals roodheid en jeuk, stop dan met het gebruik van Salicylzuur en raadpleeg uw arts.

Mag ik Salicylzuur gebruiken in combinatie met andere medicijnen?

Het is mogelijk dat Salicylzuur in wisselwerking kan staan met andere medicijnen die u gebruikt. Raadpleeg daarom altijd uw arts voordat u Salicylzuur gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

Hoe lang duurt het voordat Salicylzuur werkt?

De tijd die nodig is voordat Salicylzuur begint te werken, kan variëren afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en de ernst ervan. Over het algemeen kan het enkele weken duren voordat verbetering wordt waargenomen.

Moet ik Salicylzuur blijven gebruiken nadat mijn symptomen zijn verdwenen?

Het is belangrijk om Salicylzuur te blijven gebruiken zoals voorgeschreven, zelfs nadat uw symptomen zijn verdwenen. Dit kan helpen voorkomen dat de aandoening terugkeert.

Kan ik Salicylzuur kopen zonder recept?

Salicylzuur is verkrijgbaar zonder recept in sommige apotheken en drogisterijen. Het is echter nog steeds aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u Salicylzuur gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is voor uw specifieke aandoening.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Aspirin
 • Ecotrin
 • Entrophen
 • Bayer
 • Ascriptin
 • Alka-Seltzer Plus Cold Medicine
 • A.S.A
 • Halfprin
 • Bufferin
 • Novasen
 • Anacin
 • Acetylsalicylic acid
 • St. Joseph
 • Aspro
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.