Rashfree® België

Rashfree is een medicatie die wordt gebruikt om huidaandoeningen zoals uitslag, jeuk, irritatie en ontsteking te behandelen. Het bevat zinkoxide en dimethicon, die samenwerken om de huid te beschermen en te kalmeren. Het wordt meestal gebruikt voor de behandeling van luieruitslag bij baby's, maar kan ook worden gebruikt voor andere huidaandoeningen.

Dosage
 • 0.1% + 8.5% 20g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 91.57 € 91.57
2 buizen € 53.42 € 106.84 € 76.30
3 buizen € 40.70 € 122.11 € 152.61
4 buizen € 34.35 € 137.38 € 228.91
5 buizen € 29.92 € 149.60 € 308.27

Wat is Rashfree en waarvoor wordt het gebruikt?

Rashfree is een medicatie die wordt gebruikt om huidaandoeningen zoals uitslag, jeuk, irritatie en ontsteking te behandelen. Het bevat zinkoxide en dimethicon, die samenwerken om de huid te beschermen en te kalmeren. Het wordt meestal gebruikt voor de behandeling van luieruitslag bij baby's, maar kan ook worden gebruikt voor andere huidaandoeningen.

Hoe moet ik Rashfree gebruiken?

Rashfree moet worden aangebracht op de aangetaste huid met schone handen. Het moet worden aangebracht op de huid in een dunne laag en mag niet worden ingewreven. Het kan meerdere keren per dag worden gebruikt, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Zijn er bijwerkingen van Rashfree?

Over het algemeen zijn er geen ernstige bijwerkingen van Rashfree. Sommige mensen kunnen echter allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling. Als u een allergische reactie ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik van Rashfree en raadpleeg uw arts.

Kan Rashfree worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen specifieke studies gedaan naar het gebruik van Rashfree tijdens de zwangerschap. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, dient u uw arts te raadplegen voordat u Rashfree gebruikt.

Is Rashfree veilig voor baby's?

Ja, Rashfree is veilig voor baby's en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van luieruitslag. Het moet echter alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts of apotheker.

Kan Rashfree worden gebruikt voor andere huidaandoeningen dan luieruitslag?

Ja, Rashfree kan worden gebruikt voor andere huidaandoeningen, zoals eczeem, dermatitis en psoriasis. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Rashfree gebruikt voor een andere aandoening dan luieruitslag.

Hoe lang duurt het voordat Rashfree werkt?

Rashfree werkt meestal binnen enkele dagen tot een week, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Als de symptomen aanhouden of verergeren, dient u uw arts te raadplegen.

Kan Rashfree worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Ja, Rashfree kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen. Het is echter belangrijk om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u Rashfree gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

Moet ik Rashfree blijven gebruiken als de symptomen verdwijnen?

Het is belangrijk om Rashfree te blijven gebruiken zoals voorgeschreven, zelfs als de symptomen verdwijnen. Dit helpt om de huid te beschermen en te voorkomen dat de aandoening terugkeert.

Waar kan ik Rashfree kopen?

Rashfree is verkrijgbaar bij de meeste apotheken en drogisterijen in België. Het kan ook online worden gekocht bij verschillende retailers. Het is belangrijk om Rashfree alleen te kopen bij een betrouwbare bron en om de vervaldatum te controleren voordat u het gebruikt.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Balmex
 • Butt Paste
 • A+D Ointment
 • Triple Paste
 • Desitin
 • Aquaphor
 • Dr. Smith's Diaper Rash Ointment
 • Calmoseptine
 • Zinc Oxide Ointment
 • Resinol
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.