Premarin België

Premarin is een medicijn dat oestrogeen bevat en wordt gebruikt voor de behandeling van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, vaginale droogheid en osteoporose. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van bepaalde kankers bij vrouwen en voor het voorkomen van osteoporose bij vrouwen na de menopauze.

Dosage
 • 0.625mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
28 tabletten € 6.22 € 174.02
56 tabletten € 5.51 € 308.38 € 39.67
84 tabletten € 5.02 € 421.37 € 100.70
112 tabletten € 4.55 € 509.92 € 186.17
168 tabletten € 4.05 € 680.92 € 363.21
336 tabletten € 3.81 € 1279.41 € 808.85

Wat is Premarin en waarvoor wordt het gebruikt?

Premarin is een medicijn dat oestrogeen bevat en wordt gebruikt voor de behandeling van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, vaginale droogheid en osteoporose. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van bepaalde kankers bij vrouwen en voor het voorkomen van osteoporose bij vrouwen na de menopauze.

Hoe moet ik Premarin innemen?

Premarin wordt meestal ingenomen via de mond, met of zonder voedsel. Het is belangrijk om de dosering en de frequentie van inname te volgen zoals voorgeschreven door uw arts. Raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over het innemen van Premarin.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Premarin?

De meest voorkomende bijwerkingen van Premarin zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, buikpijn, borstgevoeligheid en vaginale bloedingen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals bloedstolsels, beroertes, hartaanvallen en borstkanker. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u een van deze symptomen ervaart.

Kan ik Premarin gebruiken als ik zwanger ben?

Nee, Premarin mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Het kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Als u zwanger bent of denkt zwanger te zijn, neem dan contact op met uw arts voor advies over alternatieve behandelingen.

Kan ik Premarin gebruiken als ik borstvoeding geef?

Nee, Premarin mag niet worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding. Het kan worden overgedragen aan de baby via de moedermelk en schadelijk zijn voor de baby. Als u borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw arts voor advies over alternatieve behandelingen.

Kan Premarin worden gebruikt door mannen?

Nee, Premarin is alleen bedoeld voor gebruik door vrouwen. Het bevat oestrogeen, een hormoon dat van nature voorkomt bij vrouwen en niet bij mannen.

Is Premarin verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Premarin is alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Het is belangrijk om de dosering en frequentie van inname te volgen zoals voorgeschreven door uw arts.

Kan ik Premarin gebruiken als ik andere medicijnen gebruik?

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Premarin begint te gebruiken. Sommige medicijnen kunnen de werking van Premarin beïnvloeden of de kans op bijwerkingen vergroten. Raadpleeg uw arts voordat u Premarin gebruikt als u andere medicijnen gebruikt.

Hoe bewaar ik Premarin?

Bewaar Premarin op een koele, droge plaats, buiten het bereik van kinderen. Gebruik het medicijn niet na de vervaldatum die op de verpakking staat vermeld. Raadpleeg uw apotheker voor meer informatie over de juiste manier om Premarin op te slaan.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Enjuvia
 • Estraderm
 • Vivelle
 • Femtrace
 • Cenestin
 • Estrace
 • Ortho-Prefest
 • Estrasorb
 • and Climara
 • Estrogel
 • Conjugated estrogens
 • Ogen
 • Menest
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.