Oxsoralen België

Oxsoralen is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis en vitiligo. Het actieve bestanddeel, psoraleen, maakt de huid gevoeliger voor ultraviolet licht, waardoor het effectiever kan worden behandeld met lichttherapie. Het wordt meestal ingenomen in de vorm van tabletten.

Dosage
  • 10mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
40 tabletten € 2.06 € 82.42
80 tabletten € 1.72 € 137.38 € 27.45
120 tabletten € 1.58 € 189.29 € 57.97
200 tabletten € 1.54 € 308.38 € 103.72
360 tabletten € 1.50 € 540.45 € 201.33

Wat is Oxsoralen en waarvoor wordt het gebruikt?

Oxsoralen is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis en vitiligo. Het actieve bestanddeel, psoraleen, maakt de huid gevoeliger voor ultraviolet licht, waardoor het effectiever kan worden behandeld met lichttherapie. Het wordt meestal ingenomen in de vorm van tabletten.

Hoe moet Oxsoralen worden ingenomen?

Oxsoralen moet worden ingenomen zoals voorgeschreven door de arts. Meestal wordt het ingenomen in de vorm van tabletten, die moeten worden doorgeslikt met water. Het is belangrijk om de dosering en de duur van de behandeling te volgen zoals voorgeschreven door de arts.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Oxsoralen?

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Oxsoralen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Andere mogelijke bijwerkingen zijn huiduitslag, jeuk en veranderingen in de huidskleur.

Kan Oxsoralen worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Oxsoralen wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, omdat het de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, moeten dit bespreken met hun arts voordat ze Oxsoralen gaan gebruiken.

Kan Oxsoralen worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Het is niet bekend of Oxsoralen in de moedermelk terechtkomt. Vrouwen die borstvoeding geven, moeten dit bespreken met hun arts voordat ze Oxsoralen gaan gebruiken.

Kan Oxsoralen worden gebruikt bij kinderen?

Oxsoralen kan worden gebruikt bij kinderen, maar de dosering moet worden aangepast aan de leeftijd en het gewicht van het kind. Het is belangrijk om de behandeling van kinderen te volgen onder toezicht van een arts.

Hoe lang duurt de behandeling met Oxsoralen?

De duur van de behandeling met Oxsoralen hangt af van de aard en de ernst van de huidaandoening. De behandeling kan enkele weken tot enkele maanden duren. Het is belangrijk om de behandeling te volgen zoals voorgeschreven door de arts.

Kan Oxsoralen worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Oxsoralen kan interageren met andere medicijnen, waaronder sommige antibiotica, antidepressiva en anticonceptiepillen. Het is belangrijk om de arts te informeren over alle medicijnen die worden ingenomen voordat Oxsoralen wordt gebruikt.

Kan Oxsoralen worden gebruikt bij mensen met een voorgeschiedenis van huidkanker?

Oxsoralen wordt niet aanbevolen voor gebruik bij mensen met een voorgeschiedenis van huidkanker. Mensen die een verhoogd risico hebben op huidkanker moeten dit bespreken met hun arts voordat ze Oxsoralen gaan gebruiken.

Kan Oxsoralen worden gebruikt bij mensen met een voorgeschiedenis van lever- of nierproblemen?

Mensen met lever- of nierproblemen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van Oxsoralen. Het is belangrijk om de dosering aan te passen en de behandeling te volgen onder toezicht van een arts.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Uvadex
  • Methoxsalen
  • Oxsoralen-Ultra
  • 8-MOP
  • Meladinine
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.