Micogel® België

Micogel is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de huid, zoals ringworm, voetschimmel en pityriasis versicolor. Het bevat het actieve ingrediënt miconazolnitraat, dat werkt door de groei van schimmels te remmen. Het wordt aangebracht op de aangetaste huid en moet regelmatig worden gebruikt volgens de instructies van de arts.

Dosage
  • 2% 15g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
3 buizen € 162.85 € 488.54

Wat is Micogel en waarvoor wordt het gebruikt?

Micogel is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de huid, zoals ringworm, voetschimmel en pityriasis versicolor. Het bevat het actieve ingrediënt miconazolnitraat, dat werkt door de groei van schimmels te remmen.

Hoe moet ik Micogel gebruiken?

Micogel moet worden aangebracht op de aangetaste huid en moet regelmatig worden gebruikt volgens de instructies van de arts. Het is belangrijk om de behandeling voort te zetten totdat de infectie volledig is verdwenen, zelfs als de symptomen al zijn verbeterd.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Micogel?

De meest voorkomende bijwerkingen van Micogel zijn huidirritatie, jeuk en roodheid op de plaats van toediening. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals huiduitslag, zwelling of ademhalingsproblemen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u deze symptomen ervaart.

Kan Micogel worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Er is onvoldoende informatie beschikbaar over het gebruik van Micogel tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u Micogel gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Kan Micogel worden gebruikt door kinderen?

Micogel kan worden gebruikt bij kinderen onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en de instructies van de arts op te volgen.

Kan ik andere medicijnen gebruiken terwijl ik Micogel gebruik?

Sommige medicijnen kunnen interageren met Micogel en de effectiviteit ervan verminderen of de bijwerkingen verergeren. Raadpleeg uw arts voordat u andere medicijnen gebruikt terwijl u Micogel gebruikt.

Hoe lang duurt de behandeling met Micogel?

De duur van de behandeling met Micogel kan variëren afhankelijk van de ernst van de infectie en de reactie van de patiënt op de behandeling. Het is belangrijk om de behandeling voort te zetten totdat de infectie volledig is verdwenen, zelfs als de symptomen al zijn verbeterd.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Micogel?

Er zijn geen bekende interacties tussen Micogel en alcohol, maar het is altijd het beste om overmatig alcoholgebruik te vermijden tijdens de behandeling met medicijnen.

Hoe bewaar ik Micogel?

Micogel moet worden bewaard bij kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en direct zonlicht. Houd het buiten het bereik van kinderen en gooi het weg volgens de instructies van de arts of apotheker.

Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.