Grifulvin België

Grifulvin is een medicijn dat wordt gebruikt om schimmelinfecties te behandelen. Het actieve ingrediënt in Grifulvin is griseofulvine, dat werkt door de groei van schimmels te remmen. Het wordt meestal gebruikt om huid-, nagel- en hoofdhuidaandoeningen te behandelen.

Dosage
 • 250mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
30 tabletten € 2.34 € 70.21
60 tabletten € 1.88 € 112.95 € 27.46
90 tabletten € 1.76 € 158.75 € 51.87
120 tabletten € 1.45 € 174.02 € 106.81
180 tabletten € 1.34 € 241.20 € 180.04
360 tabletten € 1.23 € 442.74 € 399.75

Wat is Grifulvin en waarvoor wordt het gebruikt?

Grifulvin is een antischimmelmiddel dat wordt gebruikt om verschillende soorten schimmelinfecties te behandelen, waaronder huidinfecties, nagelinfecties en hoofdhuidinfecties. Het werkzame bestanddeel in Grifulvin is griseofulvine, dat de groei van schimmels remt en zo de infectie bestrijdt.

Hoe moet ik Grifulvin innemen?

Grifulvin wordt meestal ingenomen via de mond, met of zonder voedsel. De dosering en duur van de behandeling hangen af van de ernst en de locatie van de infectie, evenals van de leeftijd en de gezondheid van de patiënt. Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen en de volledige kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Grifulvin?

Grifulvin kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag en jeuk. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen onder meer leverproblemen, bloedafwijkingen en allergische reacties omvatten. Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaart.

Kan Grifulvin worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Grifulvin kan schadelijk zijn voor de foetus en mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Het is ook niet bekend of Grifulvin in de moedermelk terechtkomt en schadelijk kan zijn voor de baby tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kan Grifulvin worden gebruikt bij kinderen?

Grifulvin kan veilig worden gebruikt bij kinderen, maar de dosering en duur van de behandeling worden aangepast aan de leeftijd en het gewicht van het kind. Kinderen kunnen bijwerkingen ervaren, zoals misselijkheid, braken en diarree.

Kan Grifulvin worden gebruikt bij ouderen?

Grifulvin kan veilig worden gebruikt bij ouderen, maar de dosering en duur van de behandeling worden aangepast aan de leeftijd en de gezondheid van de patiënt. Oudere patiënten kunnen een hoger risico lopen op bijwerkingen, zoals duizeligheid en leverproblemen.

Kan Grifulvin worden gebruikt bij patiënten met leverproblemen?

Grifulvin mag niet worden gebruikt bij patiënten met leverproblemen, omdat het de leverfunctie kan beïnvloeden en de symptomen kan verergeren. Patiënten met leverproblemen moeten hun arts raadplegen voordat ze Grifulvin gebruiken.

Kan Grifulvin worden gebruikt bij patiënten met nierproblemen?

Grifulvin kan veilig worden gebruikt bij patiënten met nierproblemen, maar de dosering en duur van de behandeling worden aangepast aan de nierfunctie van de patiënt. Patiënten met ernstige nierproblemen moeten hun arts raadplegen voordat ze Grifulvin gebruiken.

Kan Grifulvin worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Grifulvin kan interageren met andere medicijnen, waaronder anticonceptiepillen, bloedverdunners, antidepressiva en sommige antibiotica. Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Grifulvin gebruikt.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Grisovin-FP Tab 500mg
 • Grisovin SP
 • Grisactin 250
 • Grisactin SP
 • Grisovin-FP Tab 250mg
 • Grisovin-FP Tab 125mg
 • Grisovin FP
 • Grisactin
 • Grisactin 500
 • Grisactin FP
 • Gris-PEG
 • Grisactin Ultra
 • Fulvicin
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.