Fortical België

Fortical is een medicijn dat gebruikt wordt voor de behandeling van osteoporose. Het bevat het hormoon calcitonine, dat de afbraak van botweefsel vermindert en de botdichtheid verhoogt. Het wordt toegediend via een neusspray.

Dosage
  • 3.7ml
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 besproeien € 241.20 € 241.20
2 besproeit € 210.68 € 421.37 € 61.03
3 besproeit € 190.33 € 570.99 € 152.61

Wat is Fortical en waarvoor wordt het gebruikt?

Fortical is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van osteoporose. Het bevat het hormoon calcitonine, dat de afbraak van botweefsel vermindert en de botdichtheid verhoogt. Het wordt toegediend via een neusspray.

Hoe moet ik Fortical gebruiken?

Fortical wordt toegediend via een neusspray. Het wordt meestal eenmaal per dag gebruikt, maar de dosering kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen en de neusspray correct te gebruiken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Fortical?

De meest voorkomende bijwerkingen van Fortical zijn neusirritatie, niezen en hoofdpijn. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, duizeligheid en huiduitslag. Als u ernstige bijwerkingen opmerkt, dient u onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Kan Fortical worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Er is beperkte informatie beschikbaar over het gebruik van Fortical tijdens de zwangerschap. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, tenzij de voordelen opwegen tegen de mogelijke risico's. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Fortical gebruikt.

Kan Fortical worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Er is beperkte informatie beschikbaar over het gebruik van Fortical tijdens het geven van borstvoeding. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven, tenzij de voordelen opwegen tegen de mogelijke risico's. Raadpleeg uw arts als u borstvoeding geeft voordat u Fortical gebruikt.

Kan Fortical worden gebruikt bij kinderen?

Fortical is niet goedgekeurd voor gebruik bij kinderen. Het wordt alleen aanbevolen voor volwassenen die lijden aan osteoporose.

Wat moet ik doen als ik een dosis Fortical mis?

Als u een dosis Fortical mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga door met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om de gemiste dosis in te halen.

Kan Fortical worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Fortical kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder diuretica en lithium. Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Fortical gebruikt.

Hoe lang moet ik Fortical gebruiken?

De duur van de behandeling met Fortical kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en Fortical gedurende de voorgeschreven periode te gebruiken.

Waar kan ik Fortical krijgen?

Fortical is alleen op recept verkrijgbaar bij apotheken. Het is belangrijk om Fortical alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts en de instructies op de verpakking zorgvuldig op te volgen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Calcimar
  • Fortical Nasal Spray
  • Miacalcin
  • Calcitonin-Salmon
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.