Fastum® gel België

Fastum-Gel is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingen en pijn in de gewrichten en spieren. Het bevat de werkzame stof ketoprofen, die ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft. Het wordt aangebracht op de huid en geabsorbeerd in de onderliggende weefsels om de symptomen te verminderen.

Dosage
 • 2.5% 30g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 76.31 € 76.31
2 buizen € 45.79 € 91.57 € 61.05
3 buizen € 35.61 € 106.84 € 122.10
4 buizen € 30.53 € 122.11 € 183.14
5 buizen € 27.48 € 137.38 € 244.18

Wat is Fastum-Gel en waarvoor wordt het gebruikt?

Fastum-Gel is een medicijn dat wordt gebruikt om ontstekingen en pijn in de gewrichten en spieren te behandelen. Het bevat de werkzame stof ketoprofen, die ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft. Het wordt aangebracht op de huid en geabsorbeerd in de onderliggende weefsels om de symptomen te verminderen.

Hoe moet ik Fastum-Gel gebruiken?

Fastum-Gel moet worden aangebracht op de huid over het getroffen gebied en zachtjes worden ingewreven. Het moet twee tot drie keer per dag worden aangebracht, afhankelijk van de ernst van de symptomen. Het is belangrijk om de handen te wassen na het aanbrengen van de gel en te voorkomen dat de gel in contact komt met de ogen en slijmvliezen.

Zijn er bijwerkingen geassocieerd met Fastum-Gel?

Zoals bij alle medicijnen zijn er bijwerkingen geassocieerd met Fastum-Gel. De meest voorkomende bijwerkingen zijn huidirritatie, roodheid en jeuk op de plaats van toediening. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van maagklachten, hoofdpijn en duizeligheid. Raadpleeg uw arts als u last krijgt van bijwerkingen.

Kan ik Fastum-Gel gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Fastum-Gel mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, vooral niet in het derde trimester. Het mag ook niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u Fastum-Gel gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kan Fastum-Gel worden gebruikt bij kinderen?

Fastum-Gel mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 15 jaar, tenzij voorgeschreven door een arts. Het is belangrijk om de dosering en het gebruik te bespreken met een arts voordat u Fastum-Gel gebruikt bij kinderen.

Kan Fastum-Gel worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Fastum-Gel kan worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen, maar het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de effectiviteit van Fastum-Gel verminderen of bijwerkingen veroorzaken wanneer ze samen worden gebruikt.

Is Fastum-Gel verkrijgbaar zonder recept?

Fastum-Gel is verkrijgbaar zonder recept bij de apotheek. Het is echter belangrijk om de dosering en het gebruik te bespreken met een arts voordat u het gebruikt.

Hoe bewaar ik Fastum-Gel?

Fastum-Gel moet worden bewaard bij kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en vocht. Het mag niet worden ingevroren en mag niet worden bewaard in de buurt van warmtebronnen. Houd het buiten het bereik van kinderen.

Wat moet ik doen als ik een dosis Fastum-Gel vergeet?

Als u een dosis Fastum-Gel vergeet, breng het dan zo snel mogelijk aan zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Gebruik geen dubbele dosis om een ​​vergeten dosis in te halen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Zipsor
 • Arthrotec
 • Cataflam
 • Zorvolex
 • Pennsaid
 • Voltaren Gel
 • Flector Patch
 • Cambia
 • Dyloject
 • Solaraze
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.