Evista België

Evista is een medicijn dat wordt gebruikt om de botdichtheid te verhogen en het risico op botbreuken bij postmenopauzale vrouwen te verminderen. Het bevat het actieve ingrediënt raloxifen en werkt door de werking van oestrogeen in het lichaam na te bootsen. Het wordt ook gebruikt om het risico op borstkanker bij vrouwen met een hoog risico te verminderen.

Dosage
  • 60mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
30 tabletten € 2.75 € 82.42
60 tabletten € 2.49 € 149.60 € 15.24
90 tabletten € 2.17 € 195.40 € 51.86
120 tabletten € 2.01 € 241.20 € 88.48
180 tabletten € 1.83 € 329.75 € 164.76
360 tabletten € 2.49 € 897.69 € 91.35

Wat is Evista en waarvoor wordt het gebruikt?

Evista is een medicijn dat wordt gebruikt om de botdichtheid te verhogen en het risico op botbreuken bij postmenopauzale vrouwen te verminderen. Het bevat het actieve ingrediënt raloxifen en werkt door de werking van oestrogeen in het lichaam na te bootsen. Het wordt ook gebruikt om het risico op borstkanker bij vrouwen met een hoog risico te verminderen.

Hoe moet ik Evista innemen?

Evista moet worden ingenomen zoals voorgeschreven door uw arts. Meestal wordt het eenmaal daags ingenomen met of zonder voedsel. Het is belangrijk om het medicijn op hetzelfde tijdstip elke dag in te nemen om de beste resultaten te behalen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Evista?

De meest voorkomende bijwerkingen van Evista zijn opvliegers, spierpijn, gewrichtspijn en zwelling van de handen, enkels of voeten. Andere mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen krijgt.

Kan Evista worden ingenomen tijdens de zwangerschap?

Nee, Evista mag niet worden ingenomen tijdens de zwangerschap omdat het schadelijk kan zijn voor de foetus. Als u zwanger bent of denkt zwanger te zijn, moet u uw arts raadplegen voordat u dit medicijn inneemt.

Kan Evista worden ingenomen tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, Evista mag niet worden ingenomen tijdens het geven van borstvoeding omdat het in de moedermelk kan terechtkomen en schadelijk kan zijn voor de baby. Als u borstvoeding geeft, moet u uw arts raadplegen voordat u dit medicijn inneemt.

Kan Evista worden ingenomen met andere medicijnen?

Ja, Evista kan worden ingenomen met andere medicijnen, maar het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief voorgeschreven medicijnen, vrij verkrijgbare medicijnen, vitamines en kruidenproducten. Dit kan helpen om mogelijke interacties te voorkomen.

Hoe lang moet ik Evista innemen?

De duur van de behandeling met Evista hangt af van uw individuele situatie en de reden waarom u het medicijn gebruikt. Uw arts zal u adviseren over de duur van de behandeling en eventuele vervolgstappen.

Wat moet ik doen als ik een dosis Evista heb gemist?

Als u een dosis Evista heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Evista?

Er zijn geen bekende interacties tussen alcohol en Evista, maar het wordt aanbevolen om alcoholgebruik te vermijden tijdens het gebruik van dit medicijn, omdat alcohol de kans op opvliegers kan vergroten.

Kan ik stoppen met het gebruik van Evista als mijn symptomen verbeteren?

Nee, u mag niet stoppen met het gebruik van Evista zonder eerst uw arts te raadplegen. Het is belangrijk om het medicijn te blijven gebruiken zoals voorgeschreven, zelfs als uw symptomen verbeteren, om de beste resultaten te behalen en mogelijke complicaties te voorkomen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Raloxifene
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.