Emla België

Emla is een medicijn dat wordt gebruikt voor plaatselijke verdoving van de huid. Het bevat de actieve ingrediënten lidocaïne en prilocaïne, die samenwerken om de huid te verdoven en pijn te verminderen. Het wordt vaak gebruikt voor pijnlijke medische procedures zoals injecties, bloedafname en kleine chirurgische ingrepen.

Dosage
  • 5g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 61.06 € 122.11
4 buizen € 45.03 € 180.13 € 64.10

Wat is Emla en waarvoor wordt het gebruikt?

Emla is een medicijn dat wordt gebruikt voor plaatselijke verdoving van de huid. Het wordt gebruikt om de pijn te verminderen bij medische procedures zoals injecties, bloedafname, kleine chirurgische ingrepen en laserbehandelingen.

Hoe moet ik Emla gebruiken?

Emla moet worden aangebracht op de huid ongeveer 1 uur voor de medische procedure. Het moet worden aangebracht op een schone en droge huid en bedekt met een occlusief verband om het op zijn plaats te houden. De duur van de verdoving hangt af van de hoeveelheid crème die is aangebracht en de locatie van de procedure.

Is Emla veilig te gebruiken?

Ja, Emla is over het algemeen veilig te gebruiken. Het is echter belangrijk om de instructies van uw arts of apotheker op te volgen en niet meer crème te gebruiken dan voorgeschreven. Het kan bijwerkingen veroorzaken zoals huidirritatie, allergische reacties en tijdelijke veranderingen in de huidskleur.

Is Emla zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Emla is alleen op recept verkrijgbaar. U moet een recept van uw arts hebben om het te kunnen kopen bij de apotheek.

Kan ik Emla gebruiken tijdens de zwangerschap?

Emla kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap als het volgens de voorschriften van uw arts wordt gebruikt. Het wordt echter niet aanbevolen om Emla te gebruiken tijdens de zwangerschap zonder medisch advies.

Kan ik Emla gebruiken bij kinderen?

Ja, Emla kan veilig worden gebruikt bij kinderen. Het wordt vaak gebruikt om de pijn bij medische procedures bij kinderen te verminderen.

Kan Emla worden gebruikt bij allergieën?

Als u allergisch bent voor lidocaïne, prilocaïne of andere lokale anesthetica, mag u geen Emla gebruiken. Het is belangrijk om uw arts te informeren over eventuele allergieën voordat u Emla gebruikt.

Hoe bewaar ik Emla?

Emla moet worden bewaard op kamertemperatuur en buiten het bereik van kinderen. Het moet worden bewaard in de originele verpakking totdat het wordt gebruikt.

Hoe lang kan ik Emla gebruiken?

Emla mag niet langer dan 12 uur worden gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en niet meer crème te gebruiken dan voorgeschreven.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Prilolid
  • Regenecare HA Spray
  • Lidocaine-prilocaine
  • Leostesin
  • Venipuncture CPI
  • Prilocaine-Lidocaine
  • Anestacon
  • Emla Anesthetic Disc
  • Relador Pak
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.