Elocon België

Elocon is een medicijn dat wordt gebruikt om ontstekingen en jeuk van de huid te verminderen. Het bevat het actieve ingrediënt mometasonfuroaat en wordt meestal voorgeschreven voor aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste huid.

Dosage
 • 0.1% 5g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 45.79 € 91.57
4 buizen € 30.53 € 122.11 € 61.03
6 buizen € 24.93 € 149.60 € 125.13

Wat is Elocon precies en waar wordt het voor gebruikt?

Elocon is een medicijn dat wordt gebruikt om ontstekingen en jeuk van de huid te verminderen. Het bevat het actieve ingrediënt mometasonfuroaat en wordt meestal voorgeschreven voor aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste huid.

Hoe moet ik Elocon gebruiken?

Elocon moet worden aangebracht op de aangetaste huid, meestal één of twee keer per dag. Het is belangrijk om de instructies van uw arts of apotheker te volgen en niet meer te gebruiken dan is voorgeschreven. Was uw handen voor en na het aanbrengen van Elocon en vermijd contact met de ogen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Elocon?

Net als alle medicijnen kan Elocon bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn een branderig gevoel, jeuk, irritatie of roodheid op de plaats van toediening. Andere mogelijke bijwerkingen zijn dunner wordende huid, striae, acne en veranderingen in de huidskleur. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts.

Kan ik Elocon gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Elocon gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Hoewel Elocon over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het in sommige gevallen schadelijk zijn voor de baby.

Kan ik Elocon gebruiken als ik andere medicijnen gebruik?

Het is belangrijk om uw arts of apotheker te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Elocon gebruikt. Sommige medicijnen kunnen interageren met Elocon en de effectiviteit ervan verminderen of bijwerkingen veroorzaken.

Hoe lang duurt het voordat Elocon begint te werken?

Het kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat u verbetering ziet bij het gebruik van Elocon. Het is belangrijk om het medicijn regelmatig te blijven gebruiken volgens de instructies van uw arts.

Kan ik Elocon langdurig gebruiken?

Het is niet aanbevolen om Elocon langdurig te gebruiken, tenzij uw arts dit heeft voorgeschreven. Langdurig gebruik kan leiden tot dunner worden van de huid en andere bijwerkingen.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van Elocon?

Ja, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van Elocon. Vermijd contact met de ogen en was uw handen voor en na het aanbrengen van het medicijn. Gebruik het niet op open wonden of geïnfecteerde huid. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over het gebruik van Elocon.

Is Elocon verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Elocon is alleen verkrijgbaar op recept van een arts.

Kan ik Elocon gebruiken voor andere aandoeningen dan waarvoor het is voorgeschreven?

Nee, het wordt niet aanbevolen om Elocon te gebruiken voor andere aandoeningen dan waarvoor het is voorgeschreven. Gebruik het alleen zoals voorgeschreven door uw arts.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Mometasone
 • Elocom R
 • Mometasone furoate
 • Mometasone nasal spray
 • Mometasone topical
 • Elocon lotion
 • Elocon ointment
 • Nasonex
 • Elocon scalp lotion
 • Asmanex
 • Elocom
 • Elocon cream
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.