Droxia België

Droxia is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie en melanoom. Het werkzame bestanddeel van Droxia is hydroxycarbamide, dat de groei van kankercellen remt. Droxia wordt ook gebruikt bij de behandeling van sikkelcelanemie. Het kan echter ook bijwerkingen hebben, waaronder misselijkheid, vermoeidheid en haaruitval.

Dosage
  • 500mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
30 tabletten € 3.77 € 112.95
60 tabletten € 3.26 € 195.40 € 30.50
90 tabletten € 2.75 € 247.31 € 91.55
120 tabletten € 2.57 € 308.38 € 143.43

Wat is Droxia en waarvoor wordt het gebruikt?

Droxia is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie en melanoom. Het werkzame bestanddeel van Droxia is hydroxycarbamide, dat de groei van kankercellen remt. Droxia wordt ook gebruikt bij de behandeling van sikkelcelanemie.

Hoe moet ik Droxia innemen?

Droxia moet worden ingenomen volgens de instructies van uw arts. Meestal wordt het eenmaal daags ingenomen, met of zonder voedsel. Het is belangrijk om de dosering en het tijdstip van inname niet te wijzigen zonder overleg met uw arts.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Droxia?

Droxia kan bijwerkingen hebben, waaronder misselijkheid, braken, diarree, vermoeidheid, haaruitval en huiduitslag. In zeldzame gevallen kan het ook leiden tot bloedarmoede, infecties en bloedingen. Raadpleeg uw arts als u last heeft van bijwerkingen.

Kan ik Droxia gebruiken tijdens de zwangerschap?

Droxia kan schadelijk zijn voor de foetus en mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Als u zwanger bent of zwanger wilt worden, bespreek dit dan met uw arts.

Kan ik Droxia gebruiken tijdens het geven van borstvoeding?

Het is niet bekend of Droxia in de moedermelk terechtkomt. Het wordt aanbevolen om geen borstvoeding te geven tijdens het gebruik van Droxia.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Droxia?

Het wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken tijdens het gebruik van Droxia, omdat alcohol de bijwerkingen kan verergeren.

Kan ik autorijden tijdens het gebruik van Droxia?

Droxia kan duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van taken die concentratie vereisen, zoals autorijden.

Kan ik Droxia gebruiken als ik andere medicijnen gebruik?

Droxia kan interageren met andere medicijnen, dus het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen.

Hoe bewaar ik Droxia?

Droxia moet worden bewaard bij kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en direct zonlicht. Bewaar het buiten het bereik van kinderen.

Wat moet ik doen als ik een dosis Droxia heb gemist?

Als u een dosis Droxia hebt gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Mylocel
  • Hydroxyurea
  • Onco-carbide
  • Hydroxycarbamide
  • Siklos
  • Hydrea
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.