Diprolene België

Diprolene is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen van de huid, zoals psoriasis en eczeem. Het bevat het actieve ingrediënt betamethasondipropionaat, dat een krachtig ontstekingsremmend effect heeft. Diprolene wordt meestal gebruikt als een crème of zalf en moet worden aangebracht op de aangetaste huidgebieden. Het is alleen op recept verkrijgbaar en moet worden gebruikt onder toezicht van een arts.

Dosage
  • 0.12% 20g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 25.07 € 25.07
2 buizen € 41.21 € 82.42 -
3 buizen € 20.93 € 62.78 € 12.43
4 buizen € 24.42 € 97.68 € 2.60
5 buizen € 17.23 € 86.14 € 39.21
6 buizen € 18.83 € 112.95 € 37.47

Wat is Diprolene en waarvoor wordt het gebruikt?

Diprolene is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen van de huid, zoals psoriasis en eczeem. Het bevat het actieve ingrediënt betamethasondipropionaat, dat een krachtig ontstekingsremmend effect heeft. Diprolene wordt meestal gebruikt als een crème of zalf en moet worden aangebracht op de aangetaste huidgebieden.

Hoe moet Diprolene worden gebruikt?

Diprolene moet worden gebruikt volgens de instructies van uw arts. Het wordt meestal aangebracht op de aangetaste huidgebieden, één of twee keer per dag. Het is belangrijk om de aangetaste gebieden schoon en droog te houden voordat u de crème of zalf aanbrengt. Was uw handen na het aanbrengen van Diprolene.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Diprolene?

Net als bij alle medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Diprolene. De meest voorkomende bijwerkingen zijn een branderig gevoel, jeuk, roodheid en irritatie op de plaats van toediening. Andere mogelijke bijwerkingen zijn dunner worden van de huid, striae, acne, veranderingen in de haargroei en allergische reacties.

Zijn er bepaalde groepen mensen die Diprolene niet mogen gebruiken?

Ja, er zijn bepaalde groepen mensen die Diprolene niet mogen gebruiken. Dit zijn onder andere mensen die allergisch zijn voor betamethasondipropionaat of andere ingrediënten in de crème of zalf, mensen met een actieve infectie op de huid, mensen met tuberculose of schimmelinfecties van de huid en mensen met rosacea.

Kan Diprolene worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Diprolene mag alleen worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding als dit absoluut noodzakelijk is en alleen onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om uw arts te informeren als u zwanger bent of borstvoeding geeft voordat u Diprolene gebruikt.

Kan Diprolene worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Ja, Diprolene kan worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen. Het is echter belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief medicijnen op recept, vrij verkrijgbare medicijnen, kruidenpreparaten en voedingssupplementen, voordat u Diprolene gebruikt.

Kan Diprolene worden gebruikt bij kinderen?

Ja, Diprolene kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 1 jaar oud. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Diprolene gebruikt bij kinderen.

Kan Diprolene langdurig worden gebruikt?

Diprolene mag alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door uw arts. Langdurig gebruik van Diprolene kan leiden tot dunner worden van de huid, striae en andere bijwerkingen. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen als u Diprolene gedurende een langere periode moet gebruiken.

Is Diprolene verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Diprolene is alleen op recept verkrijgbaar. Het is belangrijk om Diprolene alleen te gebruiken onder toezicht van een arts en de instructies van uw arts op te volgen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Betamethasone dipropionate
  • Diprosone
  • Luxiq
  • Diprolene AF
  • Uticort
  • Taclonex
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.