Clindagel België

Clindagel is een medicijn dat clindamycine bevat, een antibioticum dat wordt gebruikt om acne te behandelen. Het wordt aangebracht op de huid als een gel en werkt door de groei van bacteriën te remmen die acne veroorzaken.

Dosage
 • 1% 10g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 76.31 € 76.31
2 buizen € 48.84 € 97.68 € 54.95
3 buizen € 40.70 € 122.11 € 106.83
4 buizen € 34.35 € 137.38 € 167.87
5 buizen € 29.92 € 149.60 € 231.97

Wat is Clindagel?

Clindagel is een medicijn dat clindamycine bevat, een antibioticum dat wordt gebruikt om acne te behandelen. Het wordt aangebracht op de huid als een gel en werkt door de groei van bacteriën te remmen die acne veroorzaken.

Hoe gebruik ik Clindagel?

Clindagel moet worden aangebracht op een schone, droge huid. Gebruik een kleine hoeveelheid gel en breng het gelijkmatig aan op de aangetaste gebieden. Was uw handen grondig na het aanbrengen van de gel. Gebruik Clindagel zoals voorgeschreven door uw arts.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Clindagel?

De meest voorkomende bijwerkingen van Clindagel zijn huidirritatie, droogheid, schilfering en roodheid. In zeldzame gevallen kan het gebruik van Clindagel leiden tot ernstige allergische reacties, zoals zwelling van het gezicht en de keel, ademhalingsproblemen en huiduitslag. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een van deze symptomen ervaart.

Kan ik Clindagel gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het is niet bekend of Clindagel schadelijk kan zijn voor een ongeboren baby. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Clindagel gebruikt.

Kan Clindagel worden gebruikt bij kinderen?

Ja, Clindagel kan worden gebruikt bij kinderen. Raadpleeg echter altijd een arts voordat u Clindagel aan een kind geeft.

Hoe lang duurt het voordat Clindagel werkt?

De tijd die nodig is voordat Clindagel werkt, kan variëren. Sommige mensen kunnen binnen enkele dagen verbetering zien, terwijl het bij anderen langer kan duren. Het is belangrijk om Clindagel regelmatig te blijven gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts.

Kan ik Clindagel gebruiken in combinatie met andere medicijnen?

Ja, Clindagel kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen. Raadpleeg echter altijd een arts voordat u Clindagel combineert met andere medicijnen.

Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van Clindagel?

Ja, het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen van Clindagel. Vermijd contact met de ogen, mond en neus. Was uw handen grondig na het aanbrengen van de gel. Als u huidirritatie ervaart, stop dan met het gebruik van Clindagel en raadpleeg een arts.

Moet ik een recept hebben om Clindagel te kopen?

Ja, u heeft een recept nodig om Clindagel te kopen. Clindagel is alleen verkrijgbaar op recept.

Waar kan ik Clindagel kopen?

Clindagel is verkrijgbaar bij de meeste apotheken in België. U heeft echter wel een recept nodig om het te kopen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Acanya
 • Clindamycin Phosphate
 • Clindets
 • Dalacin T
 • Clindesse
 • Clindamax
 • Clindamycin Topical
 • Cleocin T
 • Z-Clinz
 • Evoclin
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.