Chlorhexidine België

Chlorhexidine is een antiseptisch middel dat wordt gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Het wordt vaak gebruikt als een mondspoeling om tandvleesaandoeningen te behandelen en tandbederf te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt als een huidreiniger om wonden te desinfecteren en te voorkomen dat ze geïnfecteerd raken. Chlorhexidine wordt meestal voorgeschreven door een arts of tandarts en is verkrijgbaar als een vloeistof, gel of spray.

Dosage
  • 1% 15g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 64.11 € 128.22
4 buizen € 37.40 € 149.60 € 106.84
6 buizen € 27.48 € 164.87 € 219.80

Wat is Chlorhexidine en waarvoor wordt het gebruikt?

Chlorhexidine is een antiseptisch middel dat wordt gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Het wordt vaak gebruikt als een mondspoeling om tandvleesaandoeningen te behandelen en tandbederf te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt als een huidreiniger om wonden te desinfecteren en te voorkomen dat ze geïnfecteerd raken.

Hoe moet Chlorhexidine worden gebruikt?

Chlorhexidine wordt meestal voorgeschreven door een arts of tandarts en is verkrijgbaar als een vloeistof, gel of spray. Het moet worden gebruikt volgens de instructies van de arts of tandarts. Over het algemeen wordt het aanbevolen om de mond te spoelen met Chlorhexidine gedurende 30 seconden tot 1 minuut, 2 keer per dag. Voor het gebruik van Chlorhexidine op de huid moet de huid eerst worden gereinigd en vervolgens de Chlorhexidine op de huid worden aangebracht.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Chlorhexidine?

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor Chlorhexidine en een allergische reactie krijgen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn een droge mond, een verandering in de smaak van voedsel, een branderig gevoel in de mond, verkleuring van de tanden en het tandvlees, en irritatie van de huid.

Kan Chlorhexidine veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen aanwijzingen dat Chlorhexidine schadelijk is voor de foetus tijdens de zwangerschap. Het wordt echter aanbevolen om het gebruik van Chlorhexidine tijdens de zwangerschap te bespreken met een arts.

Kan Chlorhexidine veilig worden gebruikt bij kinderen?

Ja, Chlorhexidine kan veilig worden gebruikt bij kinderen. Het wordt vaak voorgeschreven door tandartsen om tandbederf te voorkomen.

Kan Chlorhexidine worden gebruikt bij mensen met een nier- of leveraandoening?

Ja, Chlorhexidine kan veilig worden gebruikt bij mensen met een nier- of leveraandoening. Er zijn geen aanwijzingen dat Chlorhexidine schadelijk is voor de nieren of de lever.

Kan Chlorhexidine worden gebruikt bij mensen met een allergie voor jodium?

Mensen met een allergie voor jodium kunnen mogelijk een allergische reactie krijgen op Chlorhexidine. Het wordt aanbevolen om het gebruik van Chlorhexidine te vermijden als u een allergie heeft voor jodium.

Is Chlorhexidine verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Chlorhexidine is alleen verkrijgbaar op recept van een arts of tandarts.

Hoe lang kan Chlorhexidine veilig worden gebruikt?

Chlorhexidine kan veilig worden gebruikt gedurende de periode die door de arts of tandarts is voorgeschreven. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om het langer dan 2 weken te gebruiken, tenzij anders voorgeschreven.

Kan Chlorhexidine worden gebruikt als een remedie tegen COVID-19?

Er is geen bewijs dat Chlorhexidine effectief is tegen COVID-19. Het wordt daarom niet aanbevolen als een remedie tegen COVID-19. Het is belangrijk om de richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten te volgen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Hibiclens
  • Peridex
  • Periogard
  • Chlorohex
  • Chlorhex
  • Chlorostat
  • Chlorhexidine gluconate
  • Hibitane
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.