Azelex België

Azelex is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne. Het bevat de werkzame stof azelaïnezuur en werkt door het verminderen van de groei van bacteriën op de huid en het verminderen van ontstekingen. Het kan worden gebruikt als crème of gel en wordt meestal tweemaal daags aangebracht op de aangetaste huid.

Dosage
  • 20% 15g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 68.69 € 137.38
4 buizen € 51.14 € 204.56 € 70.21
6 buizen € 42.74 € 256.47 € 155.68

Wat is Azelex en hoe werkt het?

Azelex is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne. Het bevat de werkzame stof azelaïnezuur en werkt door het verminderen van de groei van bacteriën op de huid en het verminderen van ontstekingen. Het kan worden gebruikt als crème of gel en wordt meestal tweemaal daags aangebracht op de aangetaste huid.

Hoe moet ik Azelex gebruiken?

Azelex moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door uw arts. Over het algemeen wordt het tweemaal daags aangebracht op de aangetaste huid. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en de crème of gel niet vaker of minder vaak te gebruiken dan voorgeschreven.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Azelex?

De meest voorkomende bijwerkingen van Azelex zijn huidirritatie, jeuk, branderigheid en roodheid op de plaats van toediening. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van droge huid, schilfering of verkleuring van de huid. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals zwelling van het gezicht, lippen of tong, ademhalingsproblemen of ernstige huiduitslag, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

Kan Azelex worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Er is niet voldoende bekend over het gebruik van Azelex tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Azelex gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kan Azelex worden gebruikt bij kinderen?

Azelex is niet goedgekeurd voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Azelex gebruikt bij kinderen.

Hoe lang duurt het voordat Azelex werkt?

Azelex kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat het volledige effect van de behandeling wordt bereikt. Het is belangrijk om de crème of gel regelmatig te blijven gebruiken en de instructies van uw arts op te volgen.

Kan Azelex worden gecombineerd met andere acne-behandelingen?

Ja, Azelex kan worden gecombineerd met andere acne-behandelingen, zoals benzoylperoxide of tretinoïne. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Azelex combineert met andere behandelingen.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen tijdens het gebruik van Azelex?

Ja, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het gebruik van Azelex. Vermijd bijvoorbeeld contact met de ogen, mond en neus. Was uw handen grondig voordat u Azelex aanbrengt en vermijd het aanbrengen van de crème of gel op beschadigde of geïrriteerde huid.

Is Azelex verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Azelex is alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Azelex gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Finacea
  • Azelaic acid
  • Skinoren
  • Finevin
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.