Aldara België

Aldara is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, zoals genitale wratten en oppervlakkige huidkanker. Het bevat de werkzame stof imiquimod en werkt door het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam om de abnormale cellen aan te vallen en te vernietigen. Aldara wordt meestal aangebracht als een crème op de aangetaste huid en moet worden voorgeschreven door een arts.

Dosage
 • 5% 0.25g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
3 buizen € 40.70 € 122.11
6 buizen € 35.11 € 210.67 € 33.56
9 buizen € 32.57 € 293.12 € 73.23
12 buizen € 30.79 € 369.45 € 119.01
15 buizen € 29.11 € 436.64 € 173.94
18 buizen € 27.14 € 488.54 € 244.15
24 buizen € 25.32 € 607.63 € 369.29
36 buizen € 23.49 € 845.81 € 619.57

Wat is Aldara en waarvoor wordt het gebruikt?

Aldara is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, zoals genitale wratten en oppervlakkige huidkanker. Het bevat de werkzame stof imiquimod en werkt door het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam om de abnormale cellen aan te vallen en te vernietigen.

Hoe moet ik Aldara gebruiken?

Aldara wordt meestal aangebracht als een crème op de aangetaste huid. Het is belangrijk om de instructies van uw arts te volgen en de crème op de juiste manier aan te brengen. Meestal wordt Aldara één keer per dag gedurende een bepaalde periode gebruikt, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Aldara?

Net als bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Aldara. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, jeuk, branderigheid en pijn op de plaats van toediening. Andere mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige symptomen.

Kan ik Aldara gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Aldara gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Er is niet voldoende onderzoek gedaan naar de veiligheid van het gebruik van Aldara tijdens de zwangerschap of borstvoeding, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

Kan Aldara worden gebruikt bij kinderen?

Aldara kan worden gebruikt bij kinderen, maar alleen onder toezicht van een arts. De veiligheid en effectiviteit van Aldara bij kinderen zijn niet volledig vastgesteld, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies van uw arts op te volgen.

Hoe lang duurt het voordat Aldara begint te werken?

Het kan enige tijd duren voordat Aldara begint te werken, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en de ernst ervan. Het kan enkele weken duren voordat u verbetering ziet, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en de crème regelmatig te blijven gebruiken zoals voorgeschreven.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen tijdens het gebruik van Aldara?

Ja, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het gebruik van Aldara. Vermijd bijvoorbeeld seksueel contact of gebruik een condoom als u Aldara gebruikt voor de behandeling van genitale wratten. Overleg met uw arts over eventuele andere voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Kan ik Aldara kopen zonder recept?

Nee, u heeft een recept nodig van een arts om Aldara te kopen. Aldara is een krachtig medicijn en moet alleen worden gebruikt onder toezicht van een arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis Aldara oversla?

Als u een dosis Aldara overslaat, breng het dan zo snel mogelijk aan zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Kan Aldara worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Aldara gebruikt. Sommige medicijnen kunnen interageren met Aldara en de effectiviteit ervan verminderen of bijwerkingen veroorzaken. Overleg met uw arts voordat u Aldara gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Zyclara
 • Beselna
 • Imiquimod
 • Aldara Pump
 • Aldara Packet
 • Aldiq
 • Aldara Cream
 • Aldara Topical
 • Aldimor
 • Aldiquimod
 • Aldara Topical Cream
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.