Aczone België

Aczone is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne bij volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar. Het actieve ingrediënt in Aczone is dapsone, dat werkt door de ontsteking te verminderen en de groei van bacteriën te remmen die acne veroorzaken. Het wordt meestal eenmaal daags aangebracht op de aangetaste huidgebieden.

Dosage
  • 100mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1000 tabletten € 0.13 € 128.22

Wat is Aczone en waarvoor wordt het gebruikt?

Aczone is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne bij volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar. Het actieve ingrediënt in Aczone is dapsone, dat werkt door de ontsteking te verminderen en de groei van bacteriën te remmen die acne veroorzaken.

Hoe moet ik Aczone gebruiken?

Aczone wordt meestal eenmaal daags aangebracht op de aangetaste huidgebieden. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en de huid grondig te reinigen voordat u het aanbrengt. Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen en gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis.

Zijn er bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Aczone?

Ja, net als bij elk geneesmiddel kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Aczone. De meest voorkomende bijwerkingen zijn droge huid, roodheid, jeuk en branderigheid op de plaats van toediening. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Kan Aczone worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Er is niet voldoende informatie beschikbaar over het gebruik van Aczone tijdens de zwangerschap. Het wordt daarom niet aanbevolen om het te gebruiken als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft voordat u Aczone gebruikt.

Kan Aczone worden gebruikt in combinatie met andere acnebehandelingen?

Ja, Aczone kan worden gebruikt in combinatie met andere acnebehandelingen, zoals benzoylperoxide en tretinoïne. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u meerdere acnebehandelingen tegelijkertijd gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat Aczone werkt?

De tijd die nodig is voordat Aczone werkt, kan variëren afhankelijk van de ernst van uw acne en uw individuele reactie op het geneesmiddel. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u verbetering ziet. Blijf het geneesmiddel gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts, zelfs als u geen onmiddellijke verbetering ziet.

Moet ik stoppen met het gebruik van Aczone als mijn acne verbetert?

Nee, het is belangrijk om het geneesmiddel te blijven gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts, zelfs als uw acne verbetert. Het kan zijn dat u het geneesmiddel gedurende een langere periode moet blijven gebruiken om te voorkomen dat de acne terugkomt.

Kan Aczone worden gebruikt voor andere huidaandoeningen dan acne?

Aczone is momenteel alleen goedgekeurd voor de behandeling van acne. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik bij andere huidaandoeningen zonder overleg met uw arts.

Kan Aczone worden gebruikt bij kinderen jonger dan 12 jaar?

Aczone is alleen goedgekeurd voor gebruik bij adolescenten vanaf 12 jaar en volwassenen. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Is Aczone verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Aczone is alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Raadpleeg uw arts als u denkt dat Aczone geschikt is voor uw acnebehandeling.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Dapsone gel
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.