Acticin België

Acticin is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van schurft, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door mijten. Het actieve ingrediënt in Acticin is permethrin, een insecticide dat de mijten doodt en de symptomen van schurft verlicht. Het wordt meestal aangebracht als een crème op de aangetaste delen van de huid.

Dosage
 • 30g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 82.42 € 82.42
2 buizen € 53.42 € 106.84 € 57.99
3 buizen € 37.65 € 112.95 € 134.31
4 buizen € 30.53 € 122.11 € 207.56
5 buizen € 25.64 € 128.22 € 283.88
6 buizen € 22.90 € 137.38 € 357.13

Wat is Acticin en waar wordt het voor gebruikt?

Acticin is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van schurft, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door mijten. Het actieve ingrediënt in Acticin is permethrin, een insecticide dat de mijten doodt en de symptomen van schurft verlicht. Het wordt meestal aangebracht als een crème op de aangetaste delen van de huid.

Hoe moet Acticin worden gebruikt?

Acticin moet worden gebruikt volgens de instructies van de arts of apotheker. Het wordt meestal aangebracht als een crème op de aangetaste delen van de huid en moet gedurende een bepaalde periode worden ingewreven. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig op te volgen en de behandeling niet te onderbreken of te stoppen zonder overleg met de arts.

Zijn er bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Acticin?

Ja, er kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van Acticin. De meest voorkomende bijwerkingen zijn jeuk, roodheid en irritatie van de huid op de plaats van toediening. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties, ademhalingsproblemen en zwelling van het gezicht of de keel. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een van deze symptomen ervaart.

Kan Acticin worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Het is niet bekend of Acticin veilig is voor gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u Acticin gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kan Acticin worden gebruikt bij kinderen?

Ja, Acticin kan worden gebruikt bij kinderen. Het is echter belangrijk om de dosering en het gebruik zorgvuldig te volgen en te overleggen met een arts voordat u Acticin gebruikt bij kinderen.

Kan Acticin worden gebruikt bij patiënten met lever- of nierproblemen?

Er zijn geen specifieke beperkingen voor het gebruik van Acticin bij patiënten met lever- of nierproblemen. Het is echter belangrijk om de dosering en het gebruik zorgvuldig te volgen en te overleggen met een arts voordat u Acticin gebruikt als u lever- of nierproblemen heeft.

Kan Acticin worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen?

Er zijn geen bekende interacties tussen Acticin en andere medicijnen. Het is echter belangrijk om uw arts of apotheker te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Acticin gebruikt.

Wat moet ik doen als ik een dosis van Acticin mis?

Als u een dosis Acticin mist, breng deze dan zo snel mogelijk aan. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Gebruik geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Hoe moet Acticin worden bewaard?

Acticin moet op een koele, droge plaats worden bewaard bij kamertemperatuur. Bewaar het buiten het bereik van kinderen en gooi het niet weg in het toilet of de gootsteen. Raadpleeg uw apotheker voor informatie over het veilig weggooien van Acticin.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Permethrin cream
 • Lice Shield Shampoo
 • Nix cream rinse
 • Lice Bedding Spray
 • Lyclear Dermal Cream
 • LiceMD Pesticide-Free Head Lice Treatment
 • Lice Treatment Kit
 • LiceMD Complete Kit
 • Nix Dermal Cream
 • Nix Lice Control
 • Nix Complete Lice Treatment System
 • Licefreee Spray Instant Head Lice Treatment
 • Elimite cream
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.