A-ret® België

A-Ret is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van acne en rimpels. Het bevat tretinoïne, een stof die de huid helpt vernieuwen en de poriën ontstopt. Het kan ook worden gebruikt om andere huidaandoeningen te behandelen, zoals zonnevlekken en verkleuringen. Het is verkrijgbaar in de vorm van een crème of gel en moet worden aangebracht op een schone, droge huid. Het is belangrijk om de instructies van de arts of apotheker op te volgen bij het gebruik van A-Ret.

Dosage
 • 0.1% 20g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
1 buis € 122.11 € 122.11
2 buizen € 74.80 € 149.60 € 94.63
3 buizen € 54.96 € 164.87 € 201.48
4 buizen € 45.03 € 180.13 € 308.33
5 buizen € 40.91 € 204.56 € 406.01

Wat is A-Ret en waarvoor wordt het gebruikt?

A-Ret is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van acne en rimpels. Het bevat tretinoïne, een stof die de huid helpt vernieuwen en de poriën ontstopt. Het kan ook worden gebruikt om andere huidaandoeningen te behandelen, zoals zonnevlekken en verkleuringen.

Hoe moet ik A-Ret gebruiken?

A-Ret is verkrijgbaar in de vorm van een crème of gel en moet worden aangebracht op een schone, droge huid. Het is belangrijk om de instructies van de arts of apotheker op te volgen bij het gebruik van A-Ret. Over het algemeen wordt A-Ret één keer per dag aangebracht, bij voorkeur voor het slapengaan.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van A-Ret?

Ja, net als alle geneesmiddelen kan A-Ret bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, schilfering, droogheid en irritatie van de huid. In sommige gevallen kan A-Ret ook leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht.

Kan ik A-Ret gebruiken als ik zwanger ben?

Nee, A-Ret mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Als u zwanger bent of zwanger wilt worden, moet u dit bespreken met uw arts voordat u A-Ret gebruikt.

Kan ik A-Ret gebruiken als ik borstvoeding geef?

Nee, A-Ret mag niet worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, omdat het in de moedermelk kan terechtkomen en schadelijk kan zijn voor de baby. Als u borstvoeding geeft, moet u dit bespreken met uw arts voordat u A-Ret gebruikt.

Kan ik A-Ret gebruiken als ik andere medicijnen gebruik?

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief receptplichtige, vrij verkrijgbare en kruidenpreparaten, voordat u A-Ret gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de werking van A-Ret beïnvloeden, terwijl andere medicijnen het risico op bijwerkingen kunnen verhogen.

Hoe lang duurt het voordat A-Ret werkt?

De tijd die nodig is voordat A-Ret werkt, kan variëren afhankelijk van de ernst van uw huidaandoening. In sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat u verbetering ziet. Het is belangrijk om A-Ret regelmatig te blijven gebruiken, zelfs als u nog geen verbetering ziet.

Kan ik A-Ret gebruiken als ik gevoelige huid heb?

Ja, A-Ret kan worden gebruikt bij mensen met een gevoelige huid. Het is echter belangrijk om de instructies van uw arts of apotheker op te volgen en het gebruik van A-Ret geleidelijk op te bouwen om irritatie te voorkomen.

Is A-Ret verkrijgbaar zonder recept?

Nee, A-Ret is niet verkrijgbaar zonder recept. U heeft een recept nodig van uw arts om A-Ret te kunnen kopen bij de apotheek. Het is belangrijk om de instructies van uw arts of apotheker op te volgen bij het gebruik van A-Ret.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Stieva-A
 • Renova
 • Airol
 • Avita
 • Retin-A
 • Tretin-X
 • Refissa
 • Altreno
 • Vitacid
 • Vesanoid (used for leukemia treatment)
 • Aberela
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.