Tenovate® België

Tenovate is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het bevat de werkzame stof clobetasolpropionaat, een corticosteroïd dat ontstekingen vermindert en jeuk en roodheid verlicht. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste gebieden van de huid. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Tenovate en het niet langer te gebruiken dan voorgeschreven, omdat het bij langdurig gebruik bijwerkingen kan veroorzaken.

Dosage
 • 30g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 22.89 € 45.77
4 buizen € 20.60 € 82.42 € 9.13
6 buizen € 18.83 € 112.95 € 24.37

Wat is Tenovate?

Tenovate is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het bevat de werkzame stof clobetasolpropionaat, een corticosteroïd dat ontstekingen vermindert en jeuk en roodheid verlicht.

Hoe werkt Tenovate?

Tenovate werkt door de ontstekingsreactie in de huid te verminderen. Het vermindert de jeuk, roodheid en zwelling die gepaard gaan met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis.

Hoe gebruik ik Tenovate?

Tenovate wordt meestal aangebracht als een crème of zalf op de aangetaste gebieden van de huid. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Tenovate en het niet langer te gebruiken dan voorgeschreven, omdat het bij langdurig gebruik bijwerkingen kan veroorzaken.

Wat zijn de bijwerkingen van Tenovate?

Bijwerkingen van Tenovate kunnen zijn: huidirritatie, jeuk, branderigheid, droogheid, schilfering en roodheid. In zeldzame gevallen kan langdurig gebruik van Tenovate leiden tot dunner worden van de huid, striae en veranderingen in de pigmentatie van de huid.

Kan Tenovate worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Tenovate kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap als het strikt noodzakelijk is en onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om uw arts te informeren als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Tenovate gebruikt.

Kan Tenovate worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Tenovate kan in kleine hoeveelheden in de moedermelk terechtkomen. Het is belangrijk om uw arts te informeren als u borstvoeding geeft voordat u Tenovate gebruikt.

Kan Tenovate worden gebruikt bij kinderen?

Tenovate kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 1 jaar oud, maar het gebruik ervan moet onder toezicht van een arts staan.

Hoe lang kan ik Tenovate gebruiken?

Tenovate mag niet langer dan 4 weken achter elkaar worden gebruikt, tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Langdurig gebruik kan bijwerkingen veroorzaken.

Kan ik Tenovate kopen zonder recept?

Tenovate is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Wat moet ik doen als ik een dosis Tenovate heb gemist?

Als u een dosis Tenovate heeft gemist, breng deze dan zo snel mogelijk aan. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

 • Impeklo
 • Dermovate
 • Temovate
 • Cormax
 • Clodan
 • Impoyz
 • Embeline
 • Clobex
 • Olux
 • Clovate
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.