Efudex België

Efudex is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde huidproblemen, zoals actinische keratose en huidkanker. Het actieve ingrediënt in Efudex is fluorouracil, dat werkt door de groei van abnormale cellen te remmen en deze te vernietigen. Het wordt meestal aangebracht als crème op de aangetaste huid. Het kan bijwerkingen veroorzaken zoals roodheid, jeuk, schilfering en pijnlijke blaren. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Efudex.

Dosage
  • 1% 10g
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
2 buizen € 53.42 € 106.84
3 buizen € 45.79 € 137.38 € 22.88
4 buizen € 41.22 € 164.87 € 48.82
5 buizen € 36.03 € 180.13 € 86.98

Wat is Efudex en waarvoor wordt het gebruikt?

Efudex is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde huidproblemen, zoals actinische keratose en huidkanker. Het actieve ingrediënt in Efudex is fluorouracil, dat werkt door de groei van abnormale cellen te remmen en deze te vernietigen. Het wordt meestal aangebracht als crème op de aangetaste huid.

Hoe moet ik Efudex gebruiken?

Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Efudex. Meestal wordt het twee keer per dag aangebracht op de aangetaste huid gedurende een bepaalde periode, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het is belangrijk om de crème niet in de ogen, neus of mond te krijgen en om uw handen grondig te wassen na het aanbrengen van de crème.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Efudex?

Efudex kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder roodheid, jeuk, schilfering en pijnlijke blaren op de aangetaste huid. Soms kunnen deze bijwerkingen ernstig zijn en kan het nodig zijn om de behandeling te stoppen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en diarree.

Kan Efudex worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Het is niet bekend of Efudex schadelijk is voor een ongeboren baby. Daarom wordt het over het algemeen niet aanbevolen om Efudex te gebruiken tijdens de zwangerschap, tenzij dit absoluut noodzakelijk is en onder toezicht van een arts.

Kan Efudex worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding?

Het is niet bekend of Efudex in de moedermelk terechtkomt en schadelijk kan zijn voor een zogende baby. Daarom wordt het over het algemeen niet aanbevolen om Efudex te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding, tenzij dit absoluut noodzakelijk is en onder toezicht van een arts.

Hoe lang duurt de behandeling met Efudex?

De duur van de behandeling met Efudex kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Meestal wordt het twee keer per dag aangebracht gedurende enkele weken tot maanden. Het is belangrijk om de behandeling volledig af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren.

Kan Efudex worden gebruikt bij kinderen?

Efudex wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 18 jaar, tenzij dit absoluut noodzakelijk is en onder toezicht van een arts.

Kan ik andere medicijnen gebruiken tijdens de behandeling met Efudex?

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief receptplichtige medicijnen, vrij verkrijgbare medicijnen, vitamines en kruidenproducten. Sommige medicijnen kunnen de werking van Efudex beïnvloeden of kunnen interacties veroorzaken.

Hoe kan ik de bijwerkingen van Efudex verminderen?

Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Efudex. Om de bijwerkingen te verminderen, kunt u de crème dunner aanbrengen of minder vaak aanbrengen. Het kan ook helpen om de huid goed gehydrateerd te houden met een vochtinbrengende crème.

Wat moet ik doen als ik een dosis Efudex heb gemist?

Als u een dosis Efudex heeft gemist, breng het dan zo snel mogelijk aan. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Tolak
  • Carac
  • Fluorouracil
  • Fluoroplex
  • Adrucil
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.