Actonel België

Actonel is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van osteoporose bij vrouwen na de menopauze en bij mannen. Het bevat de werkzame stof risedronaatnatrium en behoort tot de groep van bisfosfonaten. Actonel helpt de botdichtheid te verhogen en vermindert het risico op botbreuken. Het wordt meestal eenmaal per week ingenomen.

Dosage
  • 35mg
Pakket Per pil Prijs Savings Bestelling
8 tabletten € 27.48 € 219.82
16 tabletten € 18.70 € 299.22 € 140.42
20 tabletten € 18.01 € 360.29 € 189.26
28 tabletten € 17.45 € 488.54 € 280.84
36 tabletten € 15.01 € 540.45 € 448.75
48 tabletten € 14.38 € 690.08 € 628.86

Wat is Actonel?

Actonel is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van osteoporose bij vrouwen na de menopauze en bij mannen. Het bevat de werkzame stof risedronaatnatrium en behoort tot de groep van bisfosfonaten. Actonel helpt de botdichtheid te verhogen en vermindert het risico op botbreuken. Het wordt meestal eenmaal per week ingenomen.

Hoe werkt Actonel?

Actonel werkt door de botafbraak te remmen. Het vermindert de activiteit van de cellen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van botweefsel en stimuleert de activiteit van de cellen die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van botweefsel. Hierdoor wordt de botdichtheid verhoogd en wordt het risico op botbreuken verminderd.

Voor wie is Actonel geschikt?

Actonel is geschikt voor vrouwen na de menopauze en mannen met osteoporose. Het kan ook worden gebruikt bij patiënten die een hoog risico hebben op botbreuken, zoals patiënten met een voorgeschiedenis van osteoporotische fracturen of patiënten met een lage botdichtheid.

Hoe wordt Actonel ingenomen?

Actonel wordt meestal eenmaal per week ingenomen. Het moet worden ingenomen met een vol glas water, minstens 30 minuten voor het ontbijt of andere medicijnen. Het mag niet worden ingenomen met koffie, thee, melk of sap, omdat deze dranken de opname van het medicijn kunnen verminderen.

Wat zijn de bijwerkingen van Actonel?

De meest voorkomende bijwerkingen van Actonel zijn maagklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn en diarree. Andere bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn en botpijn. In zeldzame gevallen kan Actonel leiden tot ernstige bijwerkingen, zoals osteonecrose van de kaak en atypische femurfracturen.

Kan Actonel worden gecombineerd met andere medicijnen?

Actonel kan worden gecombineerd met andere medicijnen, maar het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de opname van Actonel verminderen, terwijl andere medicijnen de bijwerkingen van Actonel kunnen versterken.

Hoe lang moet Actonel worden ingenomen?

Actonel moet worden ingenomen zoals voorgeschreven door uw arts. Het kan nodig zijn om het medicijn gedurende lange tijd te blijven gebruiken om de botdichtheid te behouden en het risico op botbreuken te verminderen.

Wat moet ik doen als ik een dosis van Actonel vergeet?

Als u een dosis van Actonel vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in op de dag dat u eraan denkt. Als het echter al bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Kan Actonel worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Actonel mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is niet bekend of het medicijn schadelijk kan zijn voor de foetus of de baby die borstvoeding krijgt.

Wat moet ik doen als ik last heb van bijwerkingen van Actonel?

Als u last heeft van bijwerkingen van Actonel, neem dan contact op met uw arts. Uw arts kan de dosering aanpassen of u een ander medicijn voorschrijven om de bijwerkingen te verminderen. In zeldzame gevallen kan het nodig zijn om Actonel te stoppen.

Wat zijn bekende lokale namen van de medicatie?

  • Binosto
  • Risedronate
  • Atelvia
Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.